روزانه در ایران ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی متولد می‌شوند
دبیر ستاد توسعه سلول‌های بنیادین گفت: مطالعه، درمان و غربالگری تالاسمی در ایتالیا و یونان و ایران همزمان شروع شد و سؤال اینجاست که در یونان و ایتالیا آمار کودکان متولد با تالاسمی صفر است، اما در ایران هنوز روزانه ۲۰۰ نوزاد تالاسمی متولد می‌شوند.
به گزارش تسنیم؛ دکتر‌ امیرعلی حمیدیه؛ دبیر ستاد توسعه سلول‌های بنیادین معاونت علمی در هفدهمین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین‌المللی ژنتیک اظهار کرد: علم ژن‌درمانی از دهه 70 میلادی مطرح شده ولی به دلیل مشکلات پیش آمده در این حوزه، متوقف شده و فراز و نشیب‌های فراوانی را پشت سرگذاشته است. در دهه‌های گذشته بسیاری از کشور‌ها به این علم با دیدی محافظه‌کارانه برخورد کرده‌اند.

وی گفت: اما امروزه با توجه به پیشرفت‌های ژن‌درمانی در حوزه‌ بیماری‌های تک‌ژنی و سرطان‌، پژوهشگران‌ امید دارند که این علم جایگزین عملی مناسبی برای درمان آن دسته از بیماری‌هایی باشد که تاکنون راهکار جدی برای درمان آنها به دست نیامده است. با توجه به اینکه فناوری ژن‌درمانی پیشرفت‌ها و تحولاتی در زمینه درمان بیماری‌های تک‌ژنی، دست‌ورزی‌های ژنی در علاج سرطان‌ها و ویرایش ژنومی ایجاد خواهد کرد، به طور قطع طی 5 سال آینده این فناوری از اهمیت و جایگاه خاصی در بین فناوری‌های موجود برخوردار خواهد بود. پیشرفت روزافزون این حوزه سبب شده که بسیاری از مراکز علمی برجسته دنیا به انجام فعالیت در این زمینه علاقه‌مند باشند.

دیدگاهتان را بنویسید